Zal hij er zijn?

Oh ja, mijn fiets, denkt Rick. De camping waar ze naar toe gaan is groot en dan is een fiets wel handig. Hij loopt naar de schuur, pakt zijn fiets en loopt ermee naar buiten. Rick heeft zin in vakantie. Een half uur later rijden ze de straat uit. Rick zit met zijn zusje Eva op de achterbank. Hij kijkt naar buiten en denkt aan vorig jaar. Ze zijn toen voor het eerst naar deze camping in Drenthe geweest. De camping waar zijn ouders vroeger ook naar toe gingen toen zij zo oud waren als Rick.
 En de plek waar ze elkaar voor het eerst hadden ontmoet. Rick had in eerste instantie gebaald. Waarom op vakantie naar Drenthe? Naar het buitenland klinkt toch veel cooler. Nu wilde hij niets liever dan weer terug naar de camping in Drenthe. Op de eerste dag had hij Stefan ontmoet. Stefan was net als Rick twaalf jaar en kampeerde daar met zijn moeder op een veldje voor alleenstaande ouders. Ze hadden samen twee supergave weken gehad. Rick kijkt opeens op. ‘Mam, ze hebben dat klimpark toch nog wel?’ Zijn moeder lacht en knikt.  Het klimpark was echt gaaf geweest. Meters boven de grond vlogen ze via een zipline van de ene mast naar de andere. Stefan en Rick hadden dit nog nooit gedaan en ze vonden het eerst ook wel een beetje eng.

En zou onze hut er nog staan? dacht Rick. Samen met Stefan had hij in de bossen een hut gebouwd. En ze hadden met zijn vader zelfs een keer met echte pijl en boog geschoten. Dat kon ook op de camping. Ach, wat kon eigenlijk niet. Ze hadden zich in die twee weken geen moment verveeld. Na twee uur rijden komen ze eindelijk aan op de camping. Papa stapt uit om naar de receptie te gaan. ‘Mag ik…’ mama kijkt hem aan, lacht en knikt. Rick springt uit de auto. Zijn fiets zit nog vast achter op de auto, maar daar wil hij niet op wachten. Hij rent het park op. Rechts van hem ziet hij al de kwetterplu en de grote airtrampoline. Hij rent langs het overdekte zwembad waar hij Stefan had ontmoet en langs de tafeltennistafel waar ze uren hadden doorgebracht met andere kinderen van de camping. Rick begint nog harder te rennen. Het klimpark komt al in zicht. Hij is er nu bijna.

Links ziet hij de kunstskibaan en hij hoort lachende kinderen op de wildwaterbaan. Wat heeft hij zin om daar weer vanaf te gaan. Nog tien meter. Rick vliegt de bocht om naar het veldje dat zo mooi aan de surf- en kanovijver ligt. De plek waar Stefan en zijn moeder vorig jaar hadden gestaan met hun tent was leeg. Verward kijkt Rick om zich heen. Geen Stefan. Hij komt dit jaar toch wel? Rick loopt langs de andere veldjes aan het water, maar ook daar geen Stefan. Teleurgesteld loopt hij weg. Hij slentert en trapt wat tegen steentjes op het pad. Dan schrikt hij op van een toeterende auto en gaat aan de kant. De auto toetert nog een keer. Rick kijkt boos op. Dan hoort hij zijn naam en vliegt de deur van de auto open. ‘Rick! Rick!’ Een glimlach verschijnt op zijn gezicht. Hij is er toch!

Dowload hier je verhaal

terug