Dorpsommetje Gees, wandeling langs de Geeserstroom

Algemene informatie:
Lengte:
ca. 6 km

Startpunt: Ongeveer 100 m na voorbij de Tilbrug gelegen aan de Tilweg komend vanaf de Dorpsstraat
Parkeren: De auto kan geparkeerd worden in het dorp

Omschrijving:
Dit ommetje voert u langs de Geeserstroom en de Bollema ten noordoosten van Gees. Langs de Geeserstroom wandelt u door een beekdallandschap dat herinnert aan 150 jaar geleden. In 2005 heeft Staatsbosbeheer het gebied heringericht en meandert de Geeserstroom weer zoals toen.

Routebeschrijving:

 1. U wandel rechtsaf het pad op.
 2. Bij het groen gemarkeerde paaltje rechtsaf het pad volgen langs de houtwal.
 3. Aan het einde van het bos over de dam rechts en gelijk links langs de bosrand tot u rechts “stapstenen” in de meander ziet, waar u het water oversteekt. Links kijkt u op de Mepperhooilanden.
 4. U gaat rechtsaf en loopt verder over de dijk. Links liggen de Mepper Bolhoorns, rechts het retentiebakken. Aan het eind van het pad komt u op de Marsenweg.
 5. U gaat rechtsaf en u ziet aan uw linkerhand het nieuwe gemaal Bollema.
 6. Direct na het gemaal neemt u links het pad langs het water. Bij de dam rechtsaf het pad op tussen de twee sloten. Bij de grenskei op het driemarkenpunt tussen Oosterhesselen, Meppen en Gees links aanhouden en dit pad rechtdoor vervolgen. Bij de splitsing rechtdoor. Na de bocht gaat u bij de eerste mogelijkheid rechtsaf richting Gees.
 7. Halverwege dit pad passeert u rechts Jan Lammersdennen en links in de verte tussen de bomen, Oosterhesselen, met markant zicht op het oude gemeentehuis
 8. U loopt dit pas uit tot u in het dorp op de Lutmarsweg komt. Hier gaat u linksaf richting de Dorpsstraat.
 9. Aangekomen bij de Dorpsstraat gaat u rechtsaf en passeert u de diverse Geeser ondernemers waar u even binnen kunt stappen om te winkelen of iets te nuttigen.
 10. Op de kruising gaat u rechtsaf de Tilweg op, richting de Tilbrug.
 11. 100 meter voorbij de Tilbrug bent u terug bij de start van uw wandeling. Aan de overkant van de weg kunt u het rondje Geeserveld oppakken waarvan de beschrijving ook het het mapje zit.

Bijzonderheden:
Deze wandeling maakt deel uit van een serie van 3, rond het dorp Gees.


Deze route is tot stand gekomen door deelgebiedcommissie II van het project Buitengewoon Platteland van de Gemeente Coevorden.

terug naar overzicht