Dorpsommetje Noord-Sleen

Algemene informatie:
Lengte: plm. 7,5 km.

Startpunt: de brink aan de Dorpsstraat/Odoornerweg te Noord-Sleen
Parkeren: De auto kan in de omgeving geparkeerd worden.

Deze route is tot stand gekomen door deelgebiedcommissie I van het project Buitengewoon Platteland van de Gemeente Coevorden.


We starten vanaf de brink bij Wielens in oostelijke richting (Odoornerweg). Na plm. 150 m. rechtsaf, de Brinkweg op.

Einde weg links, de Emmerstraat, we volgen deze tot buiten het dorp en benutten het fietspad. Aan de linkerkant liggen de zgn. Kleikoelen. Uit een aantal “koelen” in deze stukken grond werd vroeger leem gehaald waarmee de deel van een boerderij werd verhard. Een mooie omgeving met diverse houtwallen.
Na de boerderij (nr. 20) steken we de Emmerstraat over (uitkijken!) en gaan rechtsaf de Meulenkampweg op. Links hebben we een prachtig uitzicht over de madelanden en zien we de kazematten staan, van waaruit het Nederlandse leger in de meidagen van 1940 trachtte de Duitse opmars te vertragen.

Plm. 200 meter verder gaan we rechtsaf een zandpad in, tussen houtwallen door en wederom een mooi uitzicht richting Noord Sleen. Rechts aanhouden naar de Waterkampenweg.
Daar gaan we rechtsaf en lopen we richting Noord Sleen. 2e weg links, de Boerhoornstraat. Einde weg links, de Markeweg.
1e weg rechts Grasweg (uitkijken!).

We steken de rondweg over (uitkijken!) en gaan einde weg rechts de Groningerweg. We passeren aan onze rechterhand de Tuinweg en gaan (na de flauwe bocht naar links) het zandpad op aan onze rechterhand en komen uit op het Hegenzand. Hier gaan we rechts. Via de Zweeloërstraat komen we bij de rotonde. Hiervóór gaan we links richting Schoonoord.

Na het bord “einde bebouwde kom” steken we de weg over (uitkijken!) naar de Naardingweg. Deze lopen we af, gaan voor de school De Vlinderhof over de Odoornerweg weer naar het startpunt: de brink.
 

terug naar overzicht