Wandelroute De Kiel

De route begint vanaf de parkeerplaats bij het Dorpshuis, naast de school aan de Rolderstraat. We lopen naar rechts en slaan na ongeveer 100 m. bij het restaurant linksaf. Na 200 m. bereiken we een bosrand, bij het Zevenmarkenherkenningspunt. Hier slaan we rechtsaf over het fietspad en lopen door tot we arriveren bij een kruising van verharde fietspaden. Hier gaan we linksaf en lopen langs de natuurcamping door tot de volgende kruising (we kunnen hier rechtsaf richting de wandelroute van Wezuperbrug).

We gaan hier linksaf en komen na enkele honderden meters weer bij het eerder genoemde Zevenmarkenherkenningspunt. We gaan hier nu rechtsaf de verharde weg op (De Tip) en vervolgen deze weg tot aan de Tramstraat. Hier gaan we rechtsaf langs de Tramstraat richting Schoonoord. Na enkele honderden meters komen we aan bij een oversteekplaats met een richtingaanwijzer (hier kunnen we rechtdoor richting Schoonoord om vervolgens na een eindje wandelen aan te sluiten op de route van Schoonoord).

We gaan bij de richtingaanwijzer de straat oversteken en gaan het fietspad op. Aan het eind daarvan gaan we linksaf tot we aankomen bij een splitsing. Daar gaan we linksaf en komen weer aan bij het restaurant aan de Rolderstraat. We gaan hier weer linksaf en komen bij de parkeerplaats bij het dorpshuis.

De wandelroutes van Schoonoord, De Kiel en Wezuperbrug zijn zo samengesteld dat ze gemakkelijk op elkaar aansluiten. Er kan ook van de aangegeven routes worden afgeweken naar diverse andere richtingen. Het is ook mogelijk om de wandelroutes van de drie dorpen, met enkele aanpassingen, als één geheel te gebruiken, ook als fietsroute. De totale lengte is dan ongeveer 13 km.
 

terug naar overzicht