Wandelroute Wezuperbrug

Algemene informatie:
Startpunt: dorpshuis aan het Oranjekanaal
Parkeren: De auto kan in de omgeving geparkeerd worden.

Deze route is tot stand gekomen door deelgebiedcommissie I van het project Buitengewoon Platteland van de Gemeente Coevorden.

We beginnen onze tocht bij het Dorpshuis aan het Oranjekanaal, vlakbij de toegang van de camping `t Kuierpadtien.
We gaan rechtsaf, langs het kanaal, in westelijke richting. Brug oversteken en hierna direct links.  Dit is de rustige zijde van het kanaal. Links ligt het kanaal en tot aan de bosrand, de sterk uitgebreide camping met bungalowpark.
We vervolgen onze weg tot het boogbruggetje over het kanaal. Dit is een kruispunt van fietspaden en wandelpaden, die in verschillende richtingen gaan.

(We kunnen rechtdoor en op de hoek van het bos aansluiten op de wandelroute van Schoonoord.)

(We kunnen het boogbruggetje oversteken en rechtdoor gaan tot we op de duur de Galgenberg bereiken.)

We vervolgen echter onze geplande route en slaan bij de boswachterswoning, tegenover het bruggetje, linksaf. Hier volgen we flintenweg (=keienweg) of het fietspad tot de eerstvolgende kruising.

(We kunnen hier rechtsaf en komen dan over enige tijd uit op de wandelroute van De Kiel.)

We slaan echter linksaf en komen weer uit in Wezuperbrug. Hier slaan we linksaf en komen weer aan bij ons beginpunt, het Dorpshuis.
De wandelroute van Wezuperbrug heeft een lengte van ongeveer 4 km.

De wandelroutes van Schoonoord, De Kiel en Wezuperbrug zijn zo samengesteld, dat ze gemakkelijk op elkaar aansluiten. Er kan ook van de aangegeven routes worden afgeweken naar diverse andere richtingen.
Het is ook mogelijk om de wandelroutes van de drie dorpen, met enkele aanpassingen, als één geheel te gebruiken, ook als fietsroute.
De totale lengte is dan ongeveer 13 km.
 

terug naar overzicht