Wandelroute Schoonoord

Algemene informatie:
Lengte: ca. 4 km.

Startpunt: VVV-kantoor in het centrum van Schoonoord.
Parkeren: De auto kan in de omgeving geparkeerd worden.

Deze route is tot stand gekomen door deelgebiedcommissie I van het project Buitengewoon Platteland van de Gemeente Coevorden.

  1. We starten onze wandelroute bij het VVV-kantoor aan de Slenerweg, in het dorpscentrum.Voor de brug gaan we linksaf, de Brugstraat in, tot we na 250m. komen bij het voetgangersbruggetje. We steken het bruggetje over en gaan aan de andere kant van het Oranjekanaal verder.
    Na nog eens 250m. bereiken we de hoek van het bos. (We kunnen rechtdoor gaan tot het boogbruggetje en daar aansluiten op de wandelroute van Wezuperbrug.)
  2. We gaan echter rechtsaf het bospad in. Na enige tijd zien we rechts de achterzijde van het openluchtmuseum en links de gletsjerkuil. Zo komen we bij een kruising van bospaden. Hier slaan we rechtsaf en komen uit op de Tramstraat.(We kunnen hier linksaf en komen dan uit op de wandelroute van De Kiel.)
  3. We gaan hier echter rechtsaf en komen na enige tijd weer uit bij ons uitgangspunt, het dorpscentrum bij de brug.
    De wandelroute van Schoonoord heeft een lengte van ongeveer 4 km.

De wandelroutes van Schoonoord, De Kiel en Wezuperbrug zijn zo samengesteld, dat ze gemakkelijk op elkaar aansluiten. Er kan ook van de aangegeven routes worden afgeweken naar diverse andere richtingen.


Het is ook mogelijk om de wandelroutes van de drie dorpen, met enkele aanpassingen, als één geheel te gebruiken, ook als fietsroute.
De totale lengte is dan ongeveer 13 km.
 

terug naar overzicht