Coevorden Havenstad

Haven van Coevorden
Water, historie en gezelligheid staan centraal in de stad Coevorden. Als oude vestingstad is Coevorden al eeuwenlang verbonden met water en heeft zelfs haar ontstaan eraan te danken. Coevorden ontstond namelijk op een plaats in het riviertje de Vecht waar koeien konden oversteken. Coevorden heeft maar liefst elf kanalen en rivieren. Boten kunnen helemaal tot in het centrum varen. Vandaar kunt u een prachtige stadswandeling maken, of per fiets de omgeving verkennen.

Aanleggen
In het centrum zijn 40 aanlegplaatsen aan de Haven en aan de Spoorsingel. De Haven is uitgerust met een douche, een toilet, een invalide toilet en een chemisch toilet. Tegen betaling (€0,50 per kilowatt) kunt u er gebruik maken van elektriciteit. Munten hiervoor zijn verkrijgbaar bij de havenmeester. Wilt u meer weten over het aanleggen van uw boot in onze haven? Onze havenmeester informeert u graag: 06-55252085

Bruggen
In het vaarseizoen (juni, juli en augustus) worden de bruggen en sluizen elke dag bediend tussen 9:00 en12.00 en tussen 13:00 en 17:00.

 

Historische Havendagen

Eens in de twee jaar worden de havens van Coevorden gevuld met de meest prachtige schepen. U kunt ze bekijken en praten met de schippers. Overal staan stands met lekker eten en drinken. Rond het kasteel zal een middeleeuws tafereel tot leven komen. Ridders, valkeniers, oude ambachten, noem het maar op. Overal muziek en entertainment! Kijk op meer informatie op onze website.

terug